Evenimente : Eveniment Online

Dezbatere pe tema romanului Hamnet de Maggie O’Farrell

Vă invităm joi, 4 martie, începând cu ora 18.00 la o dezbatere ce va prilejui lansarea romanului Hamnet, de Maggie O’Farrel, tradus în peste 30 de țări și distins cu prestigiosul premiu Women’s Prize for Fiction 2020.
Dezbaterea moderată de bloggerul cultural Laura Câlțea îl va avea ca invitat special pe directorul British Council România – Nigel Bellingham, alături de Oana Stoica, critic de arte performative și jurnalistul și scriitorul Marius Constantinescu. Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook Trei și Cărturești.

Romanul Hamnet, semnat de prozatoarea britanică Maggie O’Farrell, apărut în traducere în colecția Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M la începutul acestui an, a fost inclus în 15 topuri internaționale ale celor mai bune cărți ale anului trecut. „Un roman curajos, frumos, sfâșietor” – așa îl descrie îndrăgita prozatoare Tracy Chevalier, „un excepțional roman istoric” – conform criticilor de la The New Yorker, „magnific și mistuitor” – potrivit The Boston, „miraculos și sclipitor” – în viziunea criticilor de la The Washington Post.

Cartea lui Maggie O’Farrell spune o poveste care îl are în centru pe unicul fiu al lui Shakespeare, un portret plin de lumină al căsniciei și o portretizare de neuitat a unui băiat care a fost uitat de toată lumea, dar al cărui nume a dat titlul celei mai celebre piese de teatru din toate vremurile.

Maggie O‘Farrell (n. 1972) este autoarea a opt romane și a unui volum de memorii. În lista premiilor cu care au fost recompensate cărțile sale amintim prestigioasele Betty Trask Award (pentru romanul „After You’d Gone”), Somerset Maugham Award (pentru romanul „The Distance Between Us”) și Costa Book Award (pentru romanul „The Hand that First Held Mine”). Cărțile ei sunt traduse în mai bine de 30 de limbi. Trăiește la Edinburgh, alături de soțul ei, scriitorul William Sutcliffe, și de cei trei copii ai lor.